chovatelská stanice hovawartů a rotvajlerů


NOVINKY 2010

01.01.2010 11:55

7. listopadu

Aireen se již zabydlela. Je velmi učenlivá, a tak již po prvním týdnu krásně přibíhá na zavolání, štěká na povel a nosí aportíček.

 

1. listopadu

Do naší rodiny přibyl nový člen. Je jím černoznakatá fenka hovawarta Aireen z Nové loučky. Je to velký živel, máme ji zatím doma, kde nám ji pomáhá vychovávat desetiletá rotvajlerka Hexa.

 

Září

Z vrhu „N“ se prezentoval na výstavách pouze Norton Kris-Ve-Mar. Zato s výborným hodnocením – VN1, Nejlepší štěně. Gratulujeme!

 

Červen - červenec

20. června přišla od poslední Ethienovy nevěsty  krásná zprávička: Narodilo se 7 štěňátek, 3 černoznakatá a 4 plavá. Máme velkou radost, škoda jen, že se Ethien svých dětí už nedožil.

V červenci se Krajské výstavy v Žebětíně zúčastnila naše Iriska a vyběhala si hodnocení výborná II. Ve třídě štěňat získala Megy Kris-Ve-Mar hodnocení VN1.

 

15. května

14. května oslavila svoje 12. narozeniny Cituška. Slupla svůj tlačenkový dortík, rozbalila si dárky a dávala najevo, že takových dnů by mohlo být více.

Bohužel hned následující ráno bylo pro nás tím nejčernějším. Zcela nečekaně nás opustil náš Ethien. Bylo ho vždycky všude plno, do všeho se hrnul s obrovským elánem a byl to veliký mazel umazlený. Etošku, moc nám chybíš a nikdy na tebe nezapomeneme…..

 

20. dubna

Za Ethienem přijela nevěsta Brilantina z Duhového kopce. Sympatie byly oboustranné, tak uvidíme….

 

10. dubna

Únor a březen byly zcela zaplněny péčí o naše mimina.  Naše celodenní a téměř i celonoční péče se vyplatila a do světa vyrazilo 15 krásných štěňátek. Pro všechna jsme, myslím, našli rodiny, kde se jim hodně věnují a kde našla výborné zázemí. Doufejme, že se s některými potkáme i na různých akcích a že někteří jedinci budou dále působit v chovu. Z vrhu J, K a L máme spoustu krásných hovíků, kteří se mají dobře, ale bohužel majitelé se s nimi nikde neukážou, jsou prostě jen členy rodiny. Takže uvidíme…..

 

4. února

Iriska porodila 9 krásných miminek! 5 černoznakatých kluků, 3 černoznakaté holčičky a 1 plavá. Průměrná porodní váha 51 Dg, pěkní cvalíci, krásný vyrovnaný vrh. Mamina je spokojená, i když jako prvnička je z toho nadělení chvílemi trošku „na větvi“. Ale jsme stále s ní a pomáháme jí.


1. února


Máme štěňátka!! V noci Hermínka porodila 6 krásných štěňátek, 4 holčičky a 2 kluci, všichni černoznakatí. Mamina si pospíšila, porod všech 6 zvládla za dvě a čtvrt hodiny. Všechna štěňátka jsou velmi živá, porodní váhy kolem 50 Dg, krásný vyrovnaný vrh.

6. ledna


Kvůli potížím se žaludkem jsme nechali provést gastropexi (přišití žaludku – prevence torze žaludku) u 9leté rotvajlerky Hexy a při jednom jsme to vzali i u rotvajlerky Giny. Obě to zvládly dobře.

 4. ledna


Také u Irisky je potvrzena březost, bude u nás tedy hodně veselo! Díky možnosti celodenní péče o štěňátka a 30letým zkušenostem si na to troufáme, nicméně bude to záběr pro celou rodinu.






 

—————

Zpět