chovatelská stanice hovawartů a rotvajlerů


NOVINKY 2009

05.03.2009 11:23

28. prosince
přišla smutná zpráva ze Šumavy. Do psího nebe odešel Eton, bráška našeho Ethiena. Majitelka se nám ozvala, že by chtěla černoznakatého pejska zase od nás. Rádi jí vyhovíme, Etonek se tam měl, myslím, celý život dobře.

23. prosince

Hermínka čeká štěňátka! Není jich tam mnoho, ale jako matka početných vrhů zaslouží takovou „oddechovku“ v podobě menšího počtu dětí.

5. prosince 
se rozjela za svým prvním ženichem i Iriska. Jeli jsme do Ostravy za Nastym (Nasthus Animagus), a očekávali problémy, protože k Ethienovi se chovala velmi odmítavě až agresivně. Nicméně problémy se nekonaly, Iriska se po uši zamilovala ještě před brankou a krytí proběhlo zcela v pohodě. 

1. prosince
se Hermínka rozjela za ženichem, kterým je Acer z Prorub. Velice si padli do oka ( také proto, že Hermínka přijela 11. den, se správnou hladinou progesteronu v krvi), takže krytí proběhlo zcela hladce.

25. září
Proběhlo velké stěhování naší 6 členné smečky a následovalo zabydlování a dobudovávání nových příbytků.

25. července
Letos jsme neplánovali žádné výstavy, takže jen malá výjimka. Zajeli jsme si na výstavu do Žebětína, Iriska vyhrála Krajského vítěze a její matka 11letá Cituška nejkrásnějšího veterána.

1. července
V chovatelské stanici Medový vánek se Adélce a Ethienovi narodila 4 štěňátka – 3 plaví pejsci a 1 černoznakatá fenka.

28. dubna
Za Ethienem přijela nevěsta, Adélka z Kraje vlka. Byla to prvnička, ale spolupracovala dobře, takže nakrytí proběhlo rychle a v pohodě. Uvidíme, jak to dopadne.

11. dubna 
Iriska složila zkoušku ZPU1. Vzhledem k tomu, že hárala 12. den, měla úplně jiné zájmy než poslouchat moje povely. Ale přece jen jsme to nějak zvládly.

 

 

8. února

Hermínka porodila  8 krásných štěňátek. Tři černoznakatí kluci, tři černoznakaté holky, jeden plavý kluk a jedna plavá holka. Všichni se mají čile k světu a mamina se má co ohánět.

 

—————

Zpět